Om

Ida på verandaen sin i Henning

Hei, jeg heter Ida Knapstad og er gründer og yogalærer her på Varm Yoga AS i Steinkjer. Jeg kommer fra Mo i Rana og bor her i Steinkjer med min mann og våre to barn.

Hyggelig at du ser innom, her får du vite litt mer om varm yoga og mitt egenutviklede konsept for en bedre helse.

Da jeg startet jobben med å utvikle Varm Yoga som et eget konsept i 2014, hadde jeg ett stort ønske i utviklingen av bedriften: jeg ville lage et behandlingsalternativ for de med muskel-, ledd- og skjelettplager. Det ble fundamentet i Varm Yoga AS. Og det er det som gjør Varm Yoga så spesiell og annerledes.

Ikke bare er det et behandlingsalternativ for de med ledd- og skjelettplager, men det er også et behandlingsalternativ for de med utmattelse, stress og depresjon. Timene er åpen for alle, og for de som driver hard styrketrening kan timene være effektiv for restitusjon og bedre mobilitet. Yoga er også en fin kombinasjon for å få økt styrke og en mykere kropp.

På Varm Yoga har vi også ulike kurs og workshops. Kurs for gravide og barselkurs er populære.

Etter at koronakrisen slo inn over landet vårt jobber vi med å tilby kundene våre timer og tilbud også digitalt.

Å være gründer er både spennende, utfordrende, skummelt, gøy, givende og ikke minst utfordrende når du skal selge noe som folk ikke kjenner til. Og med en gang ordet yoga brukes sammen med navnet, så er det mange som allerede har gjort seg en formening om hva det er. Etter snart 6 år, får jeg fortsatt tilbakemelding fra veldig mange om at Varm Yoga var ikke det de trodde det var. 

Varm Yoga er annerledes. Det er et behandlingsalternativ – også for de som ikke har disse plagene. Et viktig argument for å starte på Varm Yoga var forebygging. Her har vi mye å lære fra østen. Det å ta vare på kroppen vår før vi blir syk, ikke alltid så lett, men det er en prioritering en må velge selv. Og kanskje er dette det viktigste valget du kan gjøre for deg selv, både fysisk og mentalt?

 

Hva er varm yoga?

Varm Yoga er en helt spesiell behandlingsform og treningsform. Her gjør en yoga i 37-40 varmegrader,  og med høy luftfuktighet i yogasalen. Denne type yoga er også kjent som Hot Yoga, og kan minne om Bikram Yoga.

Det er viktig at Varm Yoga ikke forveksles med tradisjonell yoga. Det er en helt annen måte å praktisere yoga på, og det er behov for et lokale som er tilpasset for å oppnå den rette temperaturen og fuktigheten.

Det er fokus på de fysiske bevegelsene, det spirituelle som en finner i tradisjonell yoga er ikke en del av våre varme yogatimer. Dette åpner for både en stor målgruppe, og en ung målgruppe. Her er det fokus på å bruke kroppen fysisk, for å forebygge en god helse, eller behandle en sykdom/tilstand.

Samtidig som det er svært viktig at yogalæreren er sertifisert innen for feltet, for å ha den rette kompetansen.  Varm Yoga er en helt egen type yoga, og det finnes ingen lignende yogasenter i Trøndelag.

Mange vil nok sammenligne Varm Yoga (Hot Yoga) med Bikram Yoga, men det er en del vesentlige forskjeller mellom Varm Yoga og Bikram Yoga.

Varm Yoga: Her er det yoga i oppvarmet rom med høy fuktighet. Både varmen og fuktigheten justeres etter hvordan type time det er. Varm Yoga er ikke franchise. Her er det mulig å utvikle egne yogatimer som passer for en spesiell gruppe, for eksempel til dem som har revmatisme ledd- og skjelettplager. Her er det større krav til kunnskapen hos yogalæreren.

Bikram Yoga: Trenes kun en yogaserie, denne består av 26 asana (positurer) og 2 pranayama (pusteøvelser). Tempraturen skal være mellom 37-40 grader og luftfuktigheten skal være 60%. Studioene er franchise, og du finner kun denne ene serien på alle Bikram Yoga i hele verden.

Kriger1 Ida 

Et behandlingsalternaltiv

Varm Yoga tilbyr et behandlingsalternaltiv som ikke finnes per dags dato i Norge, dette er også en forebyggende behandlingsform.

Varm yoga er en helt spesiell behandlingsform, hvor det gjøres statiske bevegelser med hele kroppen i oppvarmet rom (ca.37 grader), med høy luftfuktighet. Mange forskningsresultater i utlandet viser at denne spesielle yogaformen har veldig god helsebringende effekt for de med revmatisme og andre leddplager.

Derfor har vi faste timer hvert uke som er designet for denne gruppen. Målet er å gi dem en bedre hverdag og evt. delvis eller helt tilbake til arbeidslivet. På Varm Yoga ser vi allerede hvor god effekt disse rolige yogatimene i varmen har på dem som sliter med sykdommen ME.

 En effektiv treningsform

Hver uke kan du trene på varm yoga sine timer flere ganger i uken, både morgentimer og kveldstimer. Dette er en veldig effektiv treningsform. Muskler, sener og ledd blir fort varme og myke, da er det ikke behov for en lang oppvarming av kroppen. Du kan starte ganske fort på selve treningen. Under timen vil du svette mye, noe som hjelper kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer.

I tillegg blir huden vasket fra innsiden og ut, når en svetter så mye, noe som gir en ren hud med glød. Om du er ute etter en effektiv treningsform, og ønsker kjappe resultater, så er dette den perfekte treningsformen for deg.

SEE WHAT I CAN OFFER YOU